Panduan & Tips Servis Kereta

Kenapa Kereta Saya Semput Masa Nak Pecut?

Kenapa kereta saya semput masa nak pecut?

 

Haa

 

Mesti korang pernah atau ada orang pernah tanya kenapa time nak speeding tekan minyak, kereta jadi semput macam takde power

Dah lah tengah nak potong lori balak kat jalan ni

Time tengah potong tulah kereta takde power

Rasa slow je masa nak memotong

Padahal kaki dah tekan paddle minyak cecah lantai ni sebab nak memotong lori balak takut tak lepas

Dah tu kat depan ada pulak Raja Jalanan Myvi tengah dok highbeam kat kita dari arah bertentangan

Peluh jantan menitis yeop!

Takpe jangan risau

Dalam post kali ni kita nak share antara punca-punca utama kenapa kereta kita hilang kuasa masa nak memecut

Kenapa kereta kita hilang pickup masa nak memotong?

 

Kami dah sediakan jawapan dalam bentuk bergambar kat bawah ni

 

Tahu dah rakyat Malaysia gene piktografik tu sangat tinggi

Kalau nampak ayat panjang-panjang automatik dia jadi sawan

Berbuih mulut menggelupur

oklah

Korang bacalah infografik kat bawah ni ya

Semoga dapat memberi manfaat pada pada korang

 

 

So, kalau nak dapatkan Minyak Enjin Mannol, klik je link kat bawah ni:

 

tukang taip

Recent Posts

Minyak Senfineco untuk Proton – Panduan lengkap di Malaysia

Minyak Senfineco untuk Proton terdapat beberapa jenis yang sesuai bergantung kepada bajet, gaya pemanduan, umur…

6 months ago

Proton EXORA Maintenance Service Package 2022

Proton EXORA Maintenance Service Package 2022 adalah satu kesinambungan program yang dibangunkan oleh Proton Malaysia…

2 years ago

7 Sebab Utama Asap Putih Keluar Daripada Ekzos Kereta Anda

7 Sebab Utama Asap Putih Keluar Daripada Ekzos Kereta Anda ini perlu anda ketahui jika…

2 years ago

Minyak Mannol untuk Proton – Baca ni tak pening nak pilih

Minyak Mannol untuk Proton terdapat beberapa jenis yang sesuai bergantung kepada bajet, gaya pemanduan dan…

2 years ago

Honda Wave Dash Servis & Maintenance Guide

Honda Wave Dash ialah salah satu model motorsikal 4 lejang kategori cub yang dipasarkan di…

2 years ago

Perodua Kenari Maintenance Service Package

Perodua Kenari Maintenance Service Package ini adalah satu perkongsian yang kami ekstrak daripada program yang…

2 years ago